reni
blank
vertikal
Рени Александрова Гайтанджиева е една от най-бляскавите звезди на българския поп фолк. Родена е на 29 май в град Плевен. Още съвсем малка свири на цигулка, но пеенето я привлича неудържимо. Започва да се занимава професионално с музика съвсем млада. След като завършва училище, известно време е бек вокалист на дует „Ритон”.

През 1991 година, създава своя група „Доктор Доктор”. Заедно с тях работи в Швеция, Норвегия и Финландия в продължение на цели 3 години. След това подписва договор с групата „Оксижен Бенд” и заминава за Скандинавските страни. Впоследствие пътува и работи в шоупрограми на туристически лайнери, пътуващи между Финландия и Швеция, Кипър, Египет и Израел. Мениджърите вече високо оценяват професионализма й и я засипват с предложения за работа в Мароко и Корея, но тя избира Швейцария. Там в сръбските заведения Рени за първи път започва да пее попфолк. Дотогава репертоарът й включва поп и рок парчета на английски, испански и италиански.

1998 година е може би най-важната в кариера на Рени. Тогава тя се връща в родината и издава първия си албум. Заглавието е „Искам те”, а албумът е тотален хит, който превръща Рени в звезда буквално за дни.

1999 година Рени подписва договор с най-голямата сръбска компания Grand Production. С тях издава и дебютния си албум на сръбски, който излиза и в български вариант, ...
next

Error: Any articles to show

Error: Any articles to show

Участия на Рени

Get Adobe Flash player

facebook_icon

FACEBOOK ПРОФИЛ НА РЕНИ