DIAPASON RECORDS

DIAPASON RECORDS е създадена на 29 януари 1997 от Ненчо Касъмов и оттогава се е наложила като една от водещите музикални компании в България. Основните дейности на фирмата са менажиране, продуциране, издателство и разпространение на музикални аудио-визуални продукти в жанровете попфолк и фолклор.

Днес DIAPASON RECORDS продуцира и менажира едни от най-големите и стойностни изпълнители в жанра български традиционен фолклор – Гуна Иванова, Румяна Попова, Ана-Мария, дуета Севдалина и Валентин Спасови и други. Освен това компанията има в каталога си и много млади изпълнители на фолклорна музика - Руми Михалева, Дения Пенчева, Яна Добрева, Никола Тодоров, Мила Рангелова и други. Компанията работи в партньорство с емблематичния оркестър за народна музика „Щуро маке” и танцовия ансамбъл „Чинари”. 

Музикалната компания DIAPASON RECORDS има особено големи заслуги за създаването, развитието и утвърждаването на комерсиалния музикален жанр попфолк в България и на Балканите. Понастоящем най-популярният жанр у нас е представен в каталога на компанията от Тони Стораро, Теодора, Кондьо, Ерик, Вероника, Славена, Dillan, Валентина, Анна, Рени, Ина, Марая, Веселина и оркестър Nazmi’ler .
Доказателство за успеха на компанията са множеството награди и отличия спечелени от изпълнителите на DIAPASON RECORDS на престижни национални и международни музикални фестивали.

През годините години компанията е доказала своето име не само в българския, но и в международен музикален бизнес. DIAPASON RECORDS работи в тясно сътрудничество с текстописци, композитори и аранжори от България, Гърция, Сърбия, Румъния, Турция, Македония и Албания. 

DIAPASON RECORDS е реализирала над 200 успешни концерта на територията на България на артист-изпълнителите от каталога си, както и на водещи изпълнители от съседни балкански страни:

Гърция – Ана Виси, Кети Гарби, DJ Pantelis, Танос Петрелис, Темис Адамантидис, Йоргос Ясемис, Йоргос Яниас, Катерина Станиси, Ставрос Ливикос и други;

Сърбия – Миле Китич, Драгана Миркович, Драган Коич – Кеба, Неделко Баевич – Бая, Желко Йоксимович, Халид Муслимович, Хасан Дудич, Йована, Стоя и други;

Турция – Сердар Ортач, Хадисе, Бурак Азис и други;

Румъния: група Akcent;

Македония – Тоше Проески, Каролина Гочева, Благица Павловска, Сузана Спасовска, Наум Петрески, Джансевер и други.