• 1
  • 2
<<< >>>
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Румяна Попова
Румяна Попова
DVD Румяна Попова
Румяна Попова
Румяна Попова
Румяна Попова
Румяна Попова

Румяна Попова "За тебе, майко"

Оценете статията
(36 оценки)
popova_zatebemaiko

1. Доведох ти млада невеста
2. Мераклия
3. Що я нема Цвета
4. Иди-дойди, Елено
5. Доста, доста лично, бре Стойне - дует с Наум Петрески
6. Параходот ми пристигна
7. Синокя пойдох, мамо, мори
8. За тебе, майко
9. Тихо свири, виолино
10. Песен от Пирина
11. Три години се любехме
12. DJ Китка
Я, подай ми, моме ключовете
Пита ли, моме, вашите

АРА АУДИО-ВИДЕО има удоволствието да Ви представи най-новия албум на вече станалото емблематично име на македонската фолклорна песен Румяна Попова. “За тебе, майко” е четвъртият поред музикален проект на голямата певица, с който тя затвърждава своето творческо кредо- да обогатява и развива народните музикални традиции на македонския край с авторски песни. Но както винаги тя го прави по своя характерен начин- с усмивка и модерна визия, с изключителни певчески възможности, с тънък усет към запазването на традицията и нейното доближаване до сърцето на съвременния слушател.

Румяна Попова не е име, което се нуждае от представяне- с вече четири хитови албума зад гърба си, с фестивални и концертни изяви в България, Македония, Швейцария, Белгия, САЩ, Испания и многократно награждавана на международния фестивал за авторска фолклорна песен “Пирин фолк” в гр.Сандански, Румяна Попова се е превърнала в една от водещите фигури на съвременната авторска македонска песен. Последното потвърждение на този факт беше наградата за принос към македонската музика, която елитното жури на XIII-тото издание на международния фестивал “Охрид фест-Охридски трубадури’ 2006” й връчи като поклон пред нейния голям и признат талант.

Този път изключителната певица предлага на вниманието на своята аудитория стилен и колоритен букет от 12 песни. Албумът “За тебе, майко” е изключително добре балансиран, като в него вървят ръка за ръка музиката и текстовете на автентичната македонска традиция и съвременното звучене на оригиналния авторски талант. Освен едноименната песен “За тебе, майко”, дала името на албума /музика: Александър Попов, текст: Радмила Митрович, аранжимент: Александър Попов и Сашко Велков/ авторски песни в него са още: “Доведох ти млада невеста” /музика: Ристо Краповски, текст: Иван Краповски, аранжимент: Ристо Краповски и Сашко Велков/, “Мераклия” /музика и аранжимент: Сашсо Митковски, текст: Радмила Митрович/, “Тихо свири, виолино” /музика: Александър Попов, текст: Надежда Захариева, аранжимент: Сашко Велков/, “Песен от Пирина” /музика и аранжимент: Милан Завков, текст: Радмила Митрович/.

Своя четвърти албум народната певица е записала в софийското студио “Hit House” на Емил Бояджиев. Изключение прави песента “Мераклия”, записана при Теодор Ташев в “Master Music”. Както винаги и този път певицата и нейния екип остават верни на своя перфекционизъм като ни предлагат изключително качество на идеи, музика и вокали. Освен утвърдените македонски композитори, работили върху музикалния проект на Румяна Попова, част от композициите в него са дело на нейния съпруг Александър Попов-саксофонист и концерт-майстор на “Биг-Бенд Благоевград”. За първи път, в този албум, певицата е заложила на работа с повече автори и музиканти, нещо което тя смята да продължи и занапред.

Ценителите на качествената нова авторска македонска песен ще могат да се сдобият с албума “За тебе, майко” на Румяна Попова на аудиокасета и компактдиск, разпространявани от “Ара аудио видео”.

Има теми, които винаги ще вълнуват умовете ни.
Има песни, които винаги ще се слушат.
Има певци, които винаги ще докосват сърцата ни.
Есенция на всичко това е Румяна Попова-сладкодумният разказвач за македонските неволи и радости.

 

facebook_icon

FACEBOOK ПРОФИЛ НА РУМЯНА ПОПОВА