Теодора "Недовършена целувка"

Оценете статията
(14 оценки)
teodora_celuvka

01. Смешна цена
02. Недовършена целувка
03. Продължавам да те обичам
04. Шумно ли го правя
05. Без теб
06. Краят на дните
07. Белег на врата
08. SEX
09. Недовършена целувка (ремикс)
010. Смешна цена – инструментал

 

 

 

На музикалния пазар вече е новият албум на Теодора – “Недовършена целувка”. Той е трети в кариерата на певицата, която заслужено се нарежда сред най-хитовите изпълнители в попфолка.

В новия си албум Теодора е много различна. Тя за пореден път доказва колко много е израстнала в музикално отношение. В третия си проект залага на по-малко автори – композитори, текстописци и аранжори, но всички те са хора, с които са създавали хитови парчета за нея. В “Недовършена целувка” Теодора е работила с гениалния гръцки композитор Фивос, явлението DJ Pantelis, румънския хитмейкър Кости, Даниел Ганев и Теодор Ташев. Текстовете са създадени от трима доказани автори – Росен Димитров, Дали Иванова и Теньо Гогов.

В албума “Недовършена целувка” са включени утвърдените хитове на певицата – “Смешна цена” и “Белег на врата”, които още с появата си се превърнаха в едни от най-обичаните песни от феновете. Двете са дело на гръцкия композитор Фивос. “Белег на врата” е третият съвместен проект на Теодора с DJ Pantelis, с който създадоха суперуспешните “Опа” и “Пръста няма да си мръдна”. Не по-малко провокативна е и песента “SEX”, която има доста различно звучене от попфолка. В парчето се усещат модерни дискотечни и рейв елементи.

Песента “Недовършена целувка”, която е дала заглавието на албума, е една впечатляваща балада. Композицията е доста трудна във вокално отношение, но Теодора я е изпяла брилянтно, с изключително много емоция. Носталгичната атмосфера, която носят текста и мелодията, са пресъздадени перфектно и във видеоклип към песента, който се върти по Фен ТВ.За радост на феновете в албума е включен и ремикс на песента, дело на DJ Pantelis.

Теодора не се притеснява да прави типични кючеци. В този албум за почитателите на горещите ритми Теодора е включила парчето “Шумно ли го правя”. Освен невероятното изпълнение на синеоката певица, хитовото звучене на песента се допълва и от брилянтното соло на кларинет, изсвирено от Борил.

Интересно допълнение в албума е парчето “Краят на дните”, в което текстът експлоатира доста нестандартна тема – за Библейския потоп. Текстът е на Теньо Гогов. Далеч от тривиалните песни е и “Без теб”. Тя е много експресивна песен, която има голям хитов потенциал. Парчето е като вик на жена, която изплаква цялата си болка и любов. С тези две песни Теодора демонстрира своето желание да залага и на по-нестандартни композиции – различни като текст  музика от типичните попфолк парчета.

Богатото звучене и разнообразието на третия албум на Теодора се допълва от  “Продължавам да те обичам”, което е чисто шлагерно парче.

Бонус за феновете в албума е инструментала на тоталния хит “Смешна цена”.

Истински празник за почитателите на Теодора е и специалния подарък - DVD с хитовете на певицата. В компилацията са включени 16 видеоклипа на певицата, реализирани до момента плюс 3 лайв изпълнения.

Get Adobe Flash player