Теодора "Някой като мен"

Оценете статията
(12 оценки)
teodora_nqkoj

1. “Някой като мен”
2. “Пръста няма да си мръдна”
3. “Ако се срещнем”
4. “Сянка на жена”
5. “Виждам те”
6. “Хит си за жените”
7. “Искам”
8. “Гáси тока” (remix)
9. “Предизвиквам те”
10. “Самотници”
11. “Гáси тока”

 

 

След голямата популярност на първия си албум “Желание за грях” една от най-успешните певици на Ара Мюзик- Теодора предлага на вниманието на своите почитатели нова порция незабравими песни във втория си музикален проект, озаглавен “Някой като мен”. В него младата певица затвърждава звездния си статут със сто процентови хитове като “Гаси тока”, “Някой като мен”, “Хит си за жените”, набиращата популярност “Ако се срещнем” и един от акцентите в албума “Пръста няма да си мръдна”.
Албумът се появява в една изключително успешна в професионално отношение година за Теодора- нейният изпълнителски талант беше признат по своеобразен начин в три балкански държави. Легендарният сръбски композитор Пера Стоканович, писал песни за изпълнители като Лепа Брена, Синан Сакич, Халид Муслимович, Шемса, Тина, Драгана Миркович и др., остана очарован от интересния глас на красивата българка и като реверанс към нея й подари пилотната за албума песен “Някой като мен”, превърнала се впоследствие в един от хитовете на изминалото лято.
Известният в цяла Европа като “явлението” гръцки DJ Пантелис също хареса ефектния глас на младата певица и я покани да участва в негов музикален проект. Така след съвместното денс парче “Опа”, “виновно” за не една и две дискотечни фиести, клубната звезда обяви намерението си да продължи своята работа със синеоката бургазлийка и изпълни обещанието си- в албума “Някой като мен” беше включено и зае основно място парчето “Пръста няма да си мръдна”, появи се и атрактивния ремикс на песента “Гаси тока”.
Последното признание за таланта на младата певица дойде от съседна Македония, където тя впечатли и развълнува зрители и жури на международния музикален фестивал “Охрид фест-Охридски трубадури’2006” и беше удостоена с престижната награда за принос към развитието на балканската музика.
Теодора е от малкото изпълнителки в поп-фолка с музикално образование, поради което винаги се е отличавала сред своите колежки с много сериозно отношение при избора и записването на песни. Затова, освен на изтъкнати музиканти, по традиция Теодора залага и на утвърдени текстописци, като в този албум сред тях се отличават имената на Теньо Гогов, написал текста към песните “Някой като мен”, “Пръста няма да си мръдна”, както и на зам.-министъра на културата Надежда Захариева, създала текста на “Сянка на жена”.
В новия албум на многоликата звезда има песни за всеки вкус- от чувствени и романтични композиции до закачливи и провокиращи парчета. Това е продиктувано от желанието на Теодора да задоволи очакванията на многобройните си почитатели от една страна и от друга- да остане вярна на своята творчески профил, в който основно място заема експериментът. “Обичам да експериментирам”- споделя певицата и шеговито продължава “Това се дължи на факта, че съм зодия близнаци и имам поне две лица.”
Албумът “Някой като мен” представлява една своеобразна изповед на младата звезда, предназначена специално за ценителите на качествения поп-фолк. Именно на тях, чрез новите си песни, Теодора подарява частица от своето сърце:


Давам ти частица
от моето сърце,
но празно място
няма да остане,
защото там си ти!

Теодора
Издава и разпространява АРА АУДИО-ВИДЕО.

 

Get Adobe Flash player