Четвъртък, 03 Ноември 2016 18:12

„ХАБИБИ“ – ХИТЪТ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

Оценете статията
(0 оценки)

На днешния ден точно преди една година се състоя премиерата на тоталния хит „Хабиби“ на Азис. Парчето бе промотирано в ефира на ФЕН ТВ и официалния YouTube канал на медията.

Беше нужно само денонощие, за да стане ясно колко голям потенциал има този сингъл. Той натрупа рекордни гледания, което бе истински прецедент в БГ музиката. С всеки изминал ден интересът към  песента главоломно нарастваше, а „Хабиби“ се запя и зазвуча във всички заведения. Днес почти няма артист в България, който да не изпълнява разбиващия хит, повече от 9 държави пожелаха да закупят авторските права на песента, а гледанията само в YouTube са 37 000 000.

Нещо повече, песента успя да нареди Азис сред най-влиятелните в световните музикални тенденции според класацията на престижното издание New York Times. „Хабиби“ бе единствената българска песен, която намери място в реномирания чарт и се нареди сред изпълненията на  Rihanna, Pitbull, David Bowie, Lionel Richie, Pharrell, Justin Bieber, Coldplay и други световни звезди. Последваха и други успехи за Азис: пространен материал в едно най-престижните британски издания – Dazed, гостуване в CNN-Турция и много други изяви.

През лятото на тази година Азис реши да зарадва почитателите си с максисингъла „Хабиби“, който освен оригинала, предлага и латино и клубна версия на невероятното парче. Само за месец CD-то се превърна в най-купуваните албуми в България и от музикална компания Diapason Records се наложи да подготвят ретираж.

Вижте видепосланието на Азис по повод първия рожден ден на „Хабиби“ тук:

https://www.youtube.com/watch?v=NFnpXSfB5mc

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica