Петък, 30 Октомври 2015 16:23

Гуна Иванова и „Майсторите на танца” спечелиха сърцата на китайската публика

Оценете статията
(0 оценки)

Доказаната фолклорна изпълнителка и популярната танцова формация представиха България на традиционния международен фестивал на фолклорните изкуства, който се проведе този месец за девети пореден път в Шанхай. Това е един от най-големите форуми в света, където Гуна Иванова и „Майсторите на танца”, „Masters of the Dance, участваха след 18-годишно отсъствие на български представители.

С пъстрите си костюми, атрактивни изпълнения и модерна хореография, основаваща се на традиционния български фолклор, българите бяха сред най-интересните участници в престижния форум по мнението на организаторите и на публиката. Заради отличното си представяне, огромната енергия и виртуозността в изпълненията, „Майсторите на танца“ вече имат покана за участие във фестивала в Шанхай и за следващата година.

Гуна Иванова впечатли китайската публика с виртуозни изпълнения на народните песни „Домакине”, „Пиринска китка”, „Лено, мори”. Кулминацията на нейното представяне бе акапелното изпълнение на песни като „Излел е Дельо хайдутин”, „Бела съм, бела юначе” и др. След тези изпълнения публиката буквално избухва в бурни аплодисменти, а красотата на българската народна песен, поднесена от невероятната Гуна Иванова, не остава безразлични по принцип „студените” китайци.

„Китай е вече една от моите сбъднати мечти! Специални благодарности на главния художествен ръководител и хореограф на „Майсторите на танца” – Красимир Димитров, по чиято покана взех участие в това незабравимо десетдневно изживяване! Не мога да опиша с думи емоцията, която преживях, но мога да кажа, че за сетен път изпитах огромна гордост от това, че съм българка! Всички трябва да знаем, че българския фолклор, нашите песни и танци имат уникалната сила да покоряват сърцата на всички по света! Всички обективи бяха постоянно насочени към нас, българската делегация – какво по-голямо признание!”, сподели достолепната Гуна Иванова.

Репортаж от гостуването може да гледате скоро по Фен Фолк ТВфолклорната телевизия на България!

Участия

  • 23.11.2017
    23 ноември/ четвъртък/ TONI STORARO, гр. Пловдив, Galaxy Live Club
  • 24.11.2017
    24 ноември/ петък/ TONI STORARO, гр. София, Студентски град, Club Illuzion
  • 1
  • 2

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica