Събота, 24 Октомври 2015 17:30

Румяна Попова за първи път с носия

Оценете статията
(0 оценки)

Румяна Попова изненада своите почитатели в последния си клип „Родопска китка“, появявайки се в традиционни носии. Проектът бе представен в началото на тази седмица в ефира на ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ.

Любителите на фолклора са свикнали да виждат изпълнителката на Diapason Records с елегантни вечерни тоалети, сега обаче тя се появява в съвсем различно амплоа. „Новият ми албум се нарича „Багрите на България“ и събира песни от всички области в страната. Ето защо в клипа „Родопска китка“, която също е включена в CD-то, както и в следващите няколко проекта, които ще представя, реших да бъда облечена в традиционни носии за съответната област.“, разказа Румяна Попова.

Любопитен факт е, че зелената родопска носия е  предоставена от гайдаря Петър Янев, директор на ансамбъл Родопа. Той и Румяна Попова са учили заедно в музикалното училище в Широка лъка и ги свързва дългогодишно приятелство. Самият Петър Янев също участва във видеото „Родопска китка“ заедно с ансамбъл Родопа.

Снимките са осъществени в Широка лъка и село Гела. „Много държах да снимаме точно в тази част на Родопите, която за мен е най-красива. Разбира се, Широка лъка е място, което има много сантиментална стойност за мен заради годините, които съм прекарала в училището. Беше ми много приятно отново да се завърна там.“, сподели изпълнителката. „Искам да благодаря на всички, които участваха в реализацията на този проект - на моя продуцент Ненчо Касъмов, на снимачния екип, на Петър Янев и ансамбъл Родопа, на оркестър Марица, на Биляна Симеонова и Стелияна Младенова - Стели, които се погрижиха съответно за грима и косата ми..“, каза още тя.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica