Петък, 19 Декември 2014 12:10

Кондьо представя нов уникален вариант на “Ederlezi”

Оценете статията
(0 оценки)

Малко преди края на годината Кондьо изненадва своите почитатели с ново музикално предложение. Фолкветеранът на Diapason Records реализира чисто нов вариант на популярната песен „Ederlezi”.

Това е една от най-известните композиции на ромската общност на Балканите и се изпълнява във всички страни от региона. Песента е интерпретирана от много изпълнители в годините и публиката познава множество версии.

Кондьо също реши да я включи в репертоара си, тъй като признава, че е сред любимите му парчета и винаги изпитва огромно вълнение, когато се докосва до нея. „Исках да придам малко по-различно, по-модерно звучене, така че тази страхотна песен да намери място в дискотеките и клубовете“, поясни гласовитият сливналия. „Ето защо за аранжимента се доверих на Теодор Ташев, с когото вече работихме заедно по няколко проекта и се разбираме много добре. Направи невероятен саунд и тази песен зазвуча по уникален начин“, не крие вълнението с Кондьо. „Надявам се, че ще намери място в заведенията, но най-вече ми се иска да стигне до сърцата на хората и да я заобичат в мое изпълнение“, каза още той.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica