Компилация "Македонски песни за душата"

Оценете статията
(1 Оценка)
zadu6ata1

1. Румяна Попова - Снощи сакав да ти дойда
2. Володя Стоянов - Павле ми пие
3. Георги Жбантов - Насред село тъпан бие
4. Николина Чакърдъкова - Луди млади години
5. Володя Стоянов - Земи огин, запали ме
6. Надя Евтимова - Що си ми, сине, весело
7. Николина Чакърдъкова - Ситно се хоро виеше
8. Володя Стоянов - Жени ме, мамо
9. Николина Чакърдъкова - Лудо младо
10. Георги Жбантов - По фабриките на Германия
11. Румяна Попова - Снощи го видох
12. Володя Стоянов - Македонско девойче
13. Надя Евтимова - Кога си болно лежало
14. Николина Чакърдъкова - DJ - китка
15. Володя Стоянов - Темна е мъгла паднала

Насладете се на специално подбраните от Ара аудио – видео 15 македонски песни за душата. Издателите гарантират, че са ви поднесли 15 хита, които ще останат завинаги в българската фолклорна съкровищница. Големите песни подобаващо са поверени на големите изпълнители в жанра.
Николина Чакърдъкова представя “Луди млади години” и хороводната “DJ – китка”, обединяваща пет популярни песни. Певицата, която всички наричат “славей на македонската песен”, стопли сърцата на хиляди българи със спектакъла си “Пуста младост”. Под знака на последния мина годината за любителите на македонска музика от цялата страна. Нека почитателите да притаят дъх и да останат в очакване на новия, грандиозен спектакъл на Николина Чакърдъкова! Темата този път ще е сватбата като ключова традиция в бита на българина. Певицата вече представи една от новите си песни - “Балканска сватба” на празничния концерт “Вечни македонски песни и танци”, който се проведе на 10.12. в Зала 1 на НДК. Телевизионният вариант на концерта почитателите ще могат да видят на 31.12.2002 и 1.1.2003 г. в програмата на БТВ. В “Балканска сватба” силно впечатли оригиналната и фино направена музикална обработка, качествената хореография, адекватната театрализация и сценична реализация. Феновете на Николина следва да са в очакване на спектакъл, надминаващ всичко направено до момента.
Румяна Попова бавно и сигурно навлиза в света не само на македономаните. Последното й участие в концерта “Вечни македонски песни и танци” бе показателно за това. Отколешна певица и музикален педагог, Румяна обитава свят, съвсем интимен с македонската музика. Тя е родом от края на воеводите и познава в детайли бита на баш македонците, затова изпълненията й носят силен изворен заряд. Певицата участва в компилацията със “Снощи сакав да ти дойда” и “Снощи го видох”.

Упойващата с гласа си Надя Евтимова скоростно си пробива път към сърцата на любителите на македонската музика. Ако трябва да сме точни, тя дори вече има своето сигурно място там. Участието й на концерта “Вечни македонски песни” беше красноречиво – в нейно лице имаме истински, неподправен талант! От репертоара на Надя в “Македонски песни за душата” са включени “Що си ми сине весело” и “Кога си болно лежало”.
Володя Стоянов – Войводата не се нуждае от специално представяне, вече няколко години той заема едно от първите места в сърцата на феновете на македонската песен. Участието му е с хитовите “Земи огин, запали ме” и “Темна е мъгла паднала”.
И последен, но не на последно място е Георги Жбантов. Един изкусен певец и качествен интерпретатор на музика от Пиринска Македония. Самобитният талант на Жбантата, както още е познат певецът, ще блесне отново в изпълнение на “Насред село тъпан бие” и “По фабриките на Германия”.
Символиката в книжното тяло на продукта е оригинално дизайнерско решение на Тина Христова (axel art) и допълва идеята и основната тема на проекта, респективно - песни от извора, “Македонски песни за душата”.

Компилацията се разпространява на MC и CD.

Пожелаваме ви приятни минути в компанията на любимите ви изпълнители и вечните македонски песни, интерпретирани и изпълнени от тях!