Вторник, 20 Май 2014 14:05

Дения Пенчева представя „Руфинка болна легнала”

Оценете статията
(0 оценки)

Дения Пенчева презентира днес най-новия си проект – емблематичната родопска песен „Руфинка болна легнала”. Видеото към нея вече се върти в ефира на ФЕН ТВ и ФЕН ФОЛК ТВ.

Това е първата родопска песен в репертоара на младата фолклорна изпълнителка на Diapason Records. За аранжимента тя се е доверила на Николай Цветков – талантлив музикант, който живее и работи в Лондон. Макар аранжиментът да е по-модерен, до голяма степен е запазено и автентичното звучене. За него допринася и живата каба гайда, която звучи през цялата песен.

Дения Пенчева признава, че за нея било огромно предизвикателство да направи такава емблематична песен. Избрах да я запиша, защото исках да покажа нещо различно, да разкрия друга част от себе си пред публиката и се надявам хората да ме харесат и в това амплоа.”, сподели изпълнителката. „Песента е изключително трудна като орнаментика и има много въздействащ текст. Признавам, че докато я записвах, се разплаках. Преживяла съм всяка една дума, която съм изпяла и съм вложила изключително много емоции.”, довери още тя.

Видеото, режисирано от Ненчо Касъмов, е заснето на две различни локации. Част от кадрите са реализирани в стара къща край София, построена преди 150 години, в която по принцип не се допускат посетители. За място на снимките бил използван и живописния водопад до Костенец.

За стайлинга във видеото „Руфинка болна легнала” се е погрижила самата Дения Пенчева. Двата тоалета са по неин дизайн и са изработени специално за видеото. Обувките са от собствената марката на певицата Crystal Shoes Denia. Гримът в лентата е дело на Бони.

снимки: Софи Калева-Илиева

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica