Четвъртък, 07 Ноември 2013 15:26

Гуна Иванова пя на благотворителен концерт за възстановяването на Трънския манастир

Оценете статията
(0 оценки)

Фолклорната певица Гуна Иванова се включи в благотворителния концерт за събиране на средства за възстановяване на манастира „Свети Архангел Михаил" в град Трън, който се състоя в зала „Георги Русев" в Двореца на културата в Перник. Идеята за тази инициатива е на обичаната певица Ваня Костова, която събра на една сцена изпълнители от различни жанрове. Освен звездата на Diapason Records на сцената се изявиха още Васко Кръпката, Ваня Костова, синът й Боян Михайлов и други.

Гуна Иванова изпълни „химна на Трънско" - песента „Гугутка гука в усое" от репертоара на незабравимата Гюрга Пинджурова. После разтърси залата с акапелно изпълнение на Марковска песен от Граово, а зрителите се хванаха на хоро.

Това не е първата кампания за възстановяване на манастира „Свети Архангел Михаил”, разположен край живописното ждрело на река Ерма. От години е сформиран инициативен комитет от родолюбиви българи, които работят в тази посока. Открита е и сметка за дарения, за да може всеки, който иска да помогне за възстановяването на светата обител, да го направи.

Галерия

Участия

  • 22.09.2017
    22 септември/ петък/ IVA и VELISLAVA KOSTADINOVI, гр. Угърчин, обл. Ловеч, „Трюфел фест”
  • 24.09.2017
    24 септември/ неделя/ IVA и VELISLAVA KOSTADINOVI, гр. София, кв. Враждебна, Ежегоден празник на квартала – 19.00ч
  • 1
  • 2
  • 3

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica
bft türkiyebft yetkili servisbosch servisiariston servisibeşiktaş bosch servisişişli bosch servisigöktürk bosch servisibft türkiyekağıthane bosch servisiataşehir bosch servisibakırköy bosch servisibaşakşehir arçelik servisimetin2 pvp serverlerbariyer sistemleri