Понеделник, 08 Юли 2013 15:04

Веселина спази обещанието си за народна песен

Оценете статията
(0 оценки)

Веселина представи днес първата фоклорна песен в репертоара си, откакто е част от музикална компания Diapason Records. Младата изпълнителка бе обещала отдавна да зарадва почитателите на народната музика с изпълнение и в този жанр. От днес всички те могат да гледат в ефира на FEN TV Full HD и FEN Folk TV нейната „Хороводна китка”, която включва две известни тракийски песни.

Композициите, които е обединила, са „Остана Станка сираче” и „Ивано мъри”. Аранжиментът на китката е дело на Виктор Йорданов-Кардама.

Веселина неведнъж е споделяла, че много желае да направи фолклорна песен. От съвсем малка тя изучава народна музика, завършва средното училище с такава насоченост във Враца, а след това продължава образованието си в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, където успешно защитава бакалавърска степен по специалността Народно пеене. „Винаги съм обичала много фолклора и съм много щастлива, че най-накрая успях да реализирам и този проект. Избрах две песни от тракийската фолклорна област, които аз лично много харесвам. Надявам се да допаднат и на публиката.”, каза изпълнителката.

„Хороводна китка” на Веселина вече има и своята видеореализация. Хореографията и танците в лентата са дело на ансамбъл „Бул ритъм”. Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов. Гримът е дело на Биляна Симеонова, а косите – на Стелияна Младенова.

Галерия

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica