Петък, 14 Юни 2013 20:44

Дения Пенчева направи рок мюзикъл

Оценете статията
(1 Оценка)

Фолклорната изпълнителка Дения Пенчева представи рок мюзикъла „Другото (Второто), (Третото) АЗ” пред публика в театъра на Нов български университет. Това е дипломният проект на младата певица на Diapason Records, която завършва две специалности – Музикален театър и Поп и джаз пеене в НБУ.

Спектакълът, в който участваха над 30 души, е режисиран от Симеон Симеонов. Вокален педагог е добрепознатият доц. Етиен Леви, който преподава на Дения. Всички парчета бяха изпълнени на живо под съпровода на бандата Stereorush. Условно представлението бе разделено на две части – поп и рок. Дения представи песни на три езика, сред които се открояваха вечните хитове на Лили Иванова, Едит Пиаф, Шер, Уитни Хюстън, Тина Търнър, Джоан Джет, Куин и други.

Освен лайв изпълненията авторският проект включваше и хореография, създадена от доц. д-р Желка Табакова. Самото представление бе открито от виртуозното изпълнение на Екатерина Петрова – прима балерина на Националната опера и балет.

Стайлингът в спектакъла бе на самата певица, като в първата част тя бе заложила на бяла рокля – символ на невинността, а във втората –  на черно и златно. Обувките и за двата сета бяха от собствената дизайнерска марката на красавицата Crystal Shoes Denia.

Идеята ни бе да се представят двете лица на една жена. Затова и основният символ, който присъстваше в спектакъла и на рекламните материали бе розата – тя е красива и същевременно има бодли.”, обясни замисъла певицата. „Много съм щастлива, че имах възможността да представя толкова емблематични песни в различни стилове. Макар да съм фолклорен изпълнител, покрай този спектакъл открих, че съм рокаджийка по душа.”, признава певицата. „Искам да  благодаря на абсолютно всички хора, които се включиха в този проект и помогнаха той да се осъществи. Работихме упорито повече от 3 месеца, но мисля, че усилията си заслужаваха.”, сподели тя. „Надявам се, че в бъдеще отново ще мога да работя с този страхотен екип. Много ми се иска да се правят повече такива спектакли у нас.”, каза още Дения Пенчева.

Галерия

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica